Duurzame wasserij

Wij beschikken over een van de meest duurzame wasserijen in zijn soort. Deze is ontwikkeld in de samenhang tussen economische, culturele en ecologische transitie. Het heeft geleid tot concrete maatregelen in en om het bedrijfspand en op de werkvloer. Op deze pagina zetten we ze voor u op een rij. Resultaat in sustainability.

Stoomloze wasserij

Traditionele wasserijen maken gebruik van olie- of gasgestookte stoomketels. Door een inefficiënte werkmethode van deze ketel gaat veel energie verloren door de warmteoverdracht. Bovendien is het proces tijdrovend en ruimteverslindend. In onze wasserij werken we met een stoomloos concept op een lagere temperatuur. Het proces hangt samen met Cool Chemistry. Wassen met neutralere pH-waarden, op een lagere temperatuur, met minder water en innovatieve chemie (was- en bleekmiddelen). Het water is hierdoor makkelijk opnieuw te gebruiken. Het totaalconcept verminderd het energieverbruik aanzienlijk, waarbij de kwaliteit blijft gewaarborgd.

HiGLO in plaats van PER

Voor textiel dat ongeschikt is om nat te wassen gebruiken wasserijen het proces van dry-cleaning of chemisch reinigen. Het gebruik van perchloorethyleen, ofwel PER, is daarbij gemeengoed. Maar het middel is erg milieubelastend en er kleven gezondheidsrisico’s aan. Wij maken gebruik van het hagelnieuwe reinigingsmiddel HiGLO. Het middel is afbreekbaar en dus niet meer belastend voor het milieu.

Zonne-energie

Met behulp van vacuümbuiscollectoren verwarmen wij het waswater. Deze manier van zonne-energie sluit aan op het wasproces. Het zijn glazen buizen die werken als een thermosfles. In de buizen zit een koperen buis, gevuld met een glycolvulling. Doordat het zonlicht het vacuüm tussen het glas en de koperen buis extreem snel kan verwarmen, geven de koperen buizen al heel snel een warmte van 90 graden af. Dit is voldoende om het waswater te verwarmen. Op het dak van het pand zijn 300 vierkante meter zonnepanelen gemonteerd.

Dynamisch licht

Het Moderna pand haalt het optimale rendement uit natuurlijk daglicht. Waarnodig ondersteunt Hi-End LED-verlichting het daglicht voor als het te donker wordt. Door middel van een eigen sensor en microprocessor kan elk armatuur het licht dempen en versterken. De mensen op de werkvloer bepalen exact hoeveel lichtsterkte en kleurtemperatuur ze willen op welke plek. Het maakt dat onze medewerkers zich goed voelen in hun werkomgeving.

Maak online afspraak

Wilt u graag een afspraak maken, vul dan hier onder uw gegevens in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Stuur een e-mail

Uw gegevens

Bel mij terug

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, dan kunt u hier uw gegevens en het onderwerp invullen.

Uw gegevens