Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, hopelijk vindt u hier de antwoorden op uw vragen. Mocht dat niet het geval zijn en heeft u een andere vraag, dan kunt u deze stellen aan ons middels het onderstaande formulier.

 • Waarom Moderna?

  Met Moderna Textielservice kiest u voor gemak, professionaliteit en betrouwbaarheid van een professioneel en vakkundig familiebedrijf. We beschikken over uitstekende referenties. Moderna gaat net een stapje verder. Wij beschikken over:

  1. One stop shopping fomule
  2. Afspraak is afspraak
  3. Unieke totaalconcepten
  4. 1 vast contactpersoon
  5. Landelijke dekking
  6. Hoogwaardig gecertificeerd
  7. Hoge kwaliteit-prijsverhouding
  8. Uitstekende referenties
  9. Eigen sterke logistieke organisatie
  10. Dienstverlening op maat
  11. Heldere facturering
 • Hoe lang duurt het om mijn ingeleverde stoomgoed te reinigen?

  Dit is afhankelijk van het type kledingstuk wat u ter reiniging aanbied. Over het algemeen reinigen wij binnen 3 werkdagen. Uw ingeleverde stoomgoed wordt na reiniging afgeleverd door onze servicemedewerker bij het depot waar u uw stoomgoed hebt ingeleverd. Hier kunt u uw stoomgoed weer afhalen.

 • Waar kan ik mijn stoomgoed inleveren?

  Uw stoomgoed kunt u inleveren ter reiniging bij een van onze stomerij servicepunten. U kunt door naar de pagina servicepunten te gaan uw postcode invoeren waarna u uw dichtsbijzijnde inleverdpot kunt vinden. Na reiniging wordt uw stoomgoed ook weer bij het servicepunt afgeleverd.

 • Wat kost het om linnen te reinigen / bedrijfskleding te wassen?

  Om een juiste prijs aan te kunnen bieden zijn wij een indicatie nodig van de wekelijkse aantallen. Op basis van deze informatie kunnen wij een mogelijke offerte uitbrengen.

 • Ik wil graag mijn bedrijfslogo op kleding gedrukt hebben. Kunnen jullie dat?

  Bij ons kunt u kleding aanschaffen en tevens laten voorzien van uw bedrijfslogo. We hebben diverse mogelijkheden voor het bedrukken van kleding. Voor meer informatie klik hier.

 • Hoe zit het met de belastingdienst en het bepalen of kleding eigen kleding is of bedrijfskleding?

  Per januari 2011 is er het e.e.a. verandert m.b.t. de kostenvergoedingen aan werknemers. Elk bedrijf moet van te voren een afweging maken wanneer men deze regel gaat toepassen. Men kan t/m 2014 hierover beslissen.

  Indien de werkgever nog geen overstap maakt naar de nieuwe regeling verandert er niets. De kleding is onbelast zolang deze is voorzien van een logo van 70 cm2 per kledingstuk. In de nieuwe werkkostenregeling valt bedrijfskleding in de categorie ‘Nihilwaardering’ (de kleding is onbelast), mits deze voldoet aan één de 3 volgende eisen;

  1. Het is ‘echte’ werkkleding (b.v. veiligheidskleding)
  2. Het is kleding die achterblijft op de werkplek
  3. Het is kleding die voorzien is van een zichtbaar logo van 70 cm2 per kledingstuk

  Er kan ook kleding worden aangeschaft zonder logo in de nieuwe werkkostenregeling. Dit valt dan onder de "vrije" ruimte. De vrije ruimte bedraagt 1,4% van de totale loonsom van het bedrijf. Hierin zullen alle kosten van het gehele bedrijf moeten worden ondergebracht welke niet onder de vrijgestelde kosten vallen. Wanneer het totaal van de kosten de gestelde 1,4% overschrijdt zal over de meerwaarde 80% eindheffing worden geheven.

 • Leveren jullie ook kleding van een bepaald merk?

  Wij zijn onder andere dealer van de volgende merken: Mascot, Fristads, Havep, Orcon/Liemco, Jobber, Snickers, CrossHatch, Santino, JMP,  etc. Mocht uw leverancier er niet tussen zitten, neemt u dan even contact op. Wellicht dat we toch nog iets voor u kunnen betekenen.

 • Ik wil een schoonloopmat huren. Hoe gaat dat in zijn werk?

  Een schoonloopmat is bij Moderna te huren. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per week. Dit bedrag is gebaseerd op de afmeting en de wisselfrequentie.
  Voordelen van het huren van een mat zijn:

  - U heeft altijd de beschikking over een schone mat
  - Geen investering, u betaalt slechts één bedrag per week
  - Geen smerige inloop
  - Reductie op de schoonmaakkosten

 • Komen jullie ook in onze vestigingsplaats?

  Moderna Textielservice heeft een landelijke dekking, maar graag ontvangen we eerst een indicatie van het aanbod vòòrdat we een offerte kunnen uitbrengen.

 • Is Moderna Textielservice gecertificeerd?

  Wij zijn in het bezit van het ISO 9001 certificaat “Certex”. Dit is in de textielbranche één van de belangrijkste certificaten die er te halen is. Kwaliteit, kiemreductie, communicatie naar medewerkers en klanten, en het constant verbeteren van je processen, zijn speerpunten waarop streng gecontroleerd wordt.

 • Welke acties neemt Moderna Textielservice op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

  Moderna verzorgt op een zeer maatschappelijk en ecologisch verantwoorde manier haar reiniging. Hierbij kunt u denken aan waterzuivering, het hergebruik van warmte en stoom, het gebruik van goed afbreekbare detergenten. Ook maken we gebruik van technisch hoogstaande wasprocessen waardoor het niet nodig is om op hoge temperaturen te wassen. Tevens zjn wij de enige wasserij/stomerij in Nederland die PER vrij reinigt.

 • Waar kan ik de algemene voorwaarden downloaden

  De algemene voorwaarden kunt u downloaden op de contact pagina. Klik hieronder om naar de contactpagina te gaan. onder aandeze pagina vind u de algemen voorwaarden als pdf bestand.

  Algemene voorwaarden

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, dan kunt u hier uw gegevens en het onderwerp invullen.