Terug naar overzicht 21 februari 2020

Moderna Re-flect

In samenwerken met en goed luisteren naar de ervaringen van onze klant ligt onze kracht. Wij reinigen, repareren en onderhouden bedrijfskleding en kregen vanuit de markt veel vragen over het waarborgen van reflectiewaarden. Dat inspireerde ons tot de ontwikkeling van de Moderna Re-flect, speciaal voor beroepsgroepen die goed zichtbaar moeten zijn op ieder tijdstip van de dag. Een essentieel punt, want de drager moet erop kunnen vertrouwen dat de veiligheidskleding de juiste bescherming biedt. Altijd, ook na diverse wassingen of intensief gebruik. De Moderna Re-flect is dat vertrouwen meer dan waard.

Met ons door TÜV Nord officieel gecertificeerde Moderna Re-flect systeem lopen we wereldwijd voorop. Want met dit systeem meten we continu de mate van afname van de retro-reflecterende en fluorescerende eigenschappen van hoge zichtbaarheidskleding. Deze kleding moet goedgekeurd zijn volgens de veiligheidsnorm EN ISO 20471. Ook na elk gebruik. Want kleding is tijdens het dragen onderhevig aan UV-invloeden, slijtage en vervuiling. Dit kan van invloed zijn op de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid tijdens werkzaamheden. De gemeten waarden vergelijken we met de minimumwaarden die in de norm voor hoge zichtbaarheidskleding (EN ISO 20471) zijn vastgesteld. De resultaten worden per kledingstuk opgeslagen en zijn voor de drager altijd in te zien.
Zo voorkomen we dat de drager kleding ontvangt die niet meer aan de minimale eisen voldoet. Moderna zet met deze unieke ontwikkeling een fundamentele stap in het meten, registeren én vastleggen van diverse gegevens zoals de beschermende eigenschappen van willekeurige kledingstukken. Deze monitoring gaat beduidend verder dan tot op heden mogelijk was!

Meer voordelen voor de klant
Maar Moderna Re-flect biedt meer dan alleen een veiligere werksituatie voor de drager. Het innovatieve systeem bevordert ook de duurzaamheid. Fabrikanten beschrijven vaak een maximum aantal wassingen in de kleding. Na het aantal beschreven wassingen vervalt de reflectiegarantie. Een exacte meting door onze Moderna Re-flect bepaalt of het kledingstuk nog gedragen kan worden of daadwerkelijk moet worden afgekeurd. Dit is duurzaam én betekent een flinke kostenbesparing.

Maak online afspraak

Wilt u graag een afspraak maken, vul dan hier onder uw gegevens in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Stuur een e-mail

Uw gegevens