Terug naar overzicht 15 juli 2019

Moderna Re-flect


Moderna realiseert doorbraak op het gebied van reflectiemeting. Voor sommige beroepsgroepen is zichtbaarheid op ieder tijdstip van de dag van groot belang. Hierbij moet de drager erop kunnen vertrouwen dat de veiligheidskleding de juiste bescherming biedt. Altijd, ook na diverse wassingen of intensief gebruik. Door onze ervaring krijgen we veel vragen uit de markt hoe je naast het reinigen, repareren en onderhouden van kleding de reflectiewaarden kunt waarborgen. Deze vraag heeft ons geïnspireerd om de Moderna Re-flect te ontwikkelen.

Met de Moderna Re-flect meten wij als eerste wereldwijd continu de retro reflecterende en fluorescerende eigenschappen van hoge zichtbaarheidskleding, ook na gebruik. Door deze unieke toepassing kunnen we nu van willekeurige kledingstukken diverse gegevens meten, registeren én vastleggen. Moderna zet met deze ontwikkeling een fundamentele stap in het monitoren van de beschermende eigenschappen die vele malen verder gaat dan tot op heden mogelijk was! Hoge zichtbaarheidskleding moet goedgekeurd zijn volgens de veiligheidsnorm EN ISO 20471. Kleding met deze norm heeft het juiste onderhoud nodig. Dit is nodig om de retro reflecterende en fluorescerende waarden op het juiste niveau te houden.

Kleding is tijdens het dragen onderhevig aan UV invloeden, slijtage en vervuiling. Dit kan van invloed zijn op de zichtbaarheid tijdens werkzaamheden en dus op de veiligheid. Met de ontwikkelde Moderna Re-flect meten we van ieder kledingstuk de mate van afname van de retro-reflecterende en fluorescerende waarden en vergelijken deze met de minimum waarden die in de norm voor hoge zichtbaarheidskleding (EN ISO 20471) zijn vastgesteld.

De resultaten worden per kledingstuk opgeslagen en zijn voor de drager ten allertijden inzichtelijk. Hiermee voorkomen we dat de drager kleding ontvangt die niet meer aan de minimale eisen voldoet.

Duurzaamheid

Ook in het kader van duurzaamheid levert de Moderna Re-flect voordelen: fabrikanten beschrijven vaak een maximum aantal wassingen in de kleding. Na het aantal beschreven wassingen vervalt de reflectie garantie. Middels een exacte meting door onze Moderna Re-flect wordt bepaald of het kledingstuk nog gedragen kan worden of daadwerkelijk moet worden afgekeurd. Dit is niet alleen ontzettend duurzaam maar het brengt ook een flinke kostenbesparing met zich mee.

TÜV Nord gecertificeerd

Er is afgelopen jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling en de bouw van de Moderna Re-flect. Begin 2019 is door de TÜV Nord bevestigd dat het systeem van Moderna voldoet aan de meetprincipes van EN ISO 20471. De Moderna Re-flect is na een audit door de TÜV Nord officieel gecertificeerd. Inmiddels is het systeem volledig operationeel.

 

 

Maak online afspraak

Wilt u graag een afspraak maken, vul dan hier onder uw gegevens in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Stuur een e-mail

Uw gegevens