Terug naar overzicht 14 januari 2019

Moderna stoomt zich met derde wasbuis klaar voor de toekomst!

Donderdag 10 januari was een bijzondere dag voor Moderna in Hardenberg. Er werd een derde wasbuis geplaatst in het pand aan de Frankrijkweg in Hardenberg. Een flinke klus die door Gert Stroeve, technisch directeur van Moderna werd begeleid.

“Bij de ontwikkeling en bouw van ons nieuwe bedrijfspand, nu vijf jaar geleden, hadden we bij Moderna nog niet gedacht dat we in 2019 alweer zouden uit gaan uitbreiden. Door de enorme groei van de laatste jaren barst de horeca wasserij bijna uit haar voegen. De aanschaf van een tweede wasbuis voor de horeca afdeling is voor ons dan ook een absolute must”, vertelt Gert Stroeve.

Na een transport vanuit Sarstedt (DLD) arriveerde donderdagochtend de wasbuis in aller vroegte in Hardenberg. Naast de wasbuis worden er ook een ontwateringspers en vijf nieuwe drogers geplaatst. “De plaatsing van deze machines moet in één dag vlekkeloos verlopen.
In de bouwtekeningen van vijf jaar geleden hebben we de komst van een derde wasbuis gelukkig al ingecalculeerd. Maar de daadwerkelijke plaatsing blijft een spannend moment!
De enorme buis is maar liefst 13 meter lang en weegt ongeveer 16 ton. De medewerkers van onze de technische dienst zijn al weken met de voorbereidingen bezig,” aldus Gert.

Steeds meer klanten vanuit het hele land weten onze dienstverlening op het gebied van bedrijfskleding, stomerij, groothandel en horeca te vinden. Momenteel wordt er bij Moderna bijna 200.000 kilo horeca-linnen gewassen per week. De komst van de nieuwe wasbuis op de afdeling horeca is dan ook een absolute must. Gert hoopt dat de nieuwe wasbuis eind februari volledig kan gaan draaien. Met de komst van deze wasbuis is Moderna klaar voor de toekomst.

Maak online afspraak

Wilt u graag een afspraak maken, vul dan hier onder uw gegevens in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Stuur een e-mail

Uw gegevens