Respect voor omgeving

Gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het totale energieverbruik en ongeveer 40% van alle grondstoffen. Meer dan een derde van alle uitstoot van kooldioxide houdt verband met gebouwen en we besteden 90% van onze tijd binnenshuis. Deze feiten helpen om groen bouwen tot een bron van grote economische en ecologische kansen te maken. Aanzienlijke dalingen kunnen worden bereikt door middel van factoren zoals gebouwen ontwerpen met lage energiebehoeften, natuurlijke verwarming en koeling en het gebruik van daglicht.

Redenen

Met energiebesparende maatregelen bereiken we drie doelen. Enerzijds dragen we bij aan een mindere belasting op het milieu. Anderzijds besparen we op termijn energiekosten waardoor we onze profit kunnen vergroten en concurrentie voor kunnen blijven. Dit waarborgt tevens onze werkgelegenheid.

Gebouw energie neutraal ( BREEAM NL)

Naast duurzame toepassingen op de primaire wasprocessen willen wij vanuit een energie neutraal pand produceren. Een goed middel om dat te bereiken is het gebruik maken van de uitgangspunten van het keurmerk Breeam NL. ‘BREEAM* stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een nieuw gebouw of gebied 1 tot 5 sterren. Moderna heeft de insteek om een 4 sterren, excellent, certificaat te halen. Met dit certificaat wordt er rekening gehouden met toegepaste materialen, energieverbruik, afval, werkomstandigheden en hoe het gebouw in relatie staat tot de omgeving. Door dus ook te kijken welke toepassingen op het gebouw zelf mogelijk zijn kunnen we voldoen aan de eisen die BREEAM stelt. Voorbeelden daarvan zijn zonnepanelen, vloerverwarming, oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen enzovoort.

Maak online afspraak

Wilt u graag een afspraak maken, vul dan hier onder uw gegevens in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevens

Stuur een e-mail

Uw gegevens

Bel mij terug

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, dan kunt u hier uw gegevens en het onderwerp invullen.

Uw gegevens